torsdag 25. februar 2010

Vil dere høre en liten hyggelig historie?


Forord
Det var en gang ei ung kjerring som hadde tapt i en nabotvist. Først en gang i kommunen, så en gang til, og jammen ble hun ikke avvist en tredje gang i kommunen.  I stedet for å gi seg, slik ethvert normalt menneske ville gjort, tok hun denne lille nabosaken til fylkesmannen. Og ble avvist. Den enorme fornuften inni det lille hodet sa at da er det bare en ting å gjøre; hun stevnet naboene for retten. OG TAPTE igjen. 
Kapittel I
Det var en gang ei ung kjerring som var lei av gubben sin. Kommunikasjonen hadde tatt slutt. Dermed informerte han ikke henne om viktige saker besluttet i fellesskap med naboene.  Den unge kjerringa hadde et lite aggresjonsproblem og valgte å ta det ut over naboene, i stedet for ”pappskallen” hun var gift med. Dermed konstruerte hun en helt annen virkelighet inni det lille hodet sitt, og motsatte seg alt naboene hadde planer om å gjøre. I stedet for å lage plen ville hun lage parkeringsplass, i stedet for å bygge lovlig trapp ville hun bygge heis..
 Kapittel II
Denne nye virkeligheten gjorde henne til uvenns med alle naboer, og hun valgte å ta en slesk advokat for å sette en stopper for all vennskapelighet i nabolaget. Det kjerringa glemte var at gubben ikke satte veldig pris på vennskapet hun utviklet – og  utvekslet med advokaten.  Skilsmisse.
Kapittel III
Er du overrasket over at det kommer et kapittel III. Følgene av en skilsmisse er gjerne en oppdeling av boet. Den unge kona og gubben prøvde å selge sin leilighet, uten å lykkes. Da naboene, som en gang hadde vunnet over kjerringa og gubben i overnevnte tviser – opptil flere ganger, lykkes i salg av sin leilighet, kom de på den gode ideen; å saksøke naboene for å ha stjålet eiendom og beriket seg på deres stakkars bekostning. I tillegg kunne de slenge på erstatning for at de var plutselig blitt innebygget, at de ikke kom frem med sin flygende fem meter brede rullestol. Bare hinderet for rullestolen var verdt et søksmål på 150 000 kr. Dette tenkte de to smarte menneskene.  Og for enkelte er det ikke langt mellom tanke og handling.
Kapittel IV
Kommer!

Foreløpig etterord;
Her skulle det stått et  flott dikt jeg har skrevet, men regner med det kommer enda et søksmål om det blir publisert...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar