tirsdag 29. september 2009

Tirsdag er en god dag :) Tidlig ferdig på jobb, får trent på dagen, Hjarand blir henta tidlig i barnehagen, huset blir rydda, middag laga uten stress og på kvelden er det Grey's. Herlig dag altså!

I morgen kjem mamma og pappa. Dei gler seg til å se knøttet, og kanskje litt til å se meg og Nora og.

Ute har det snødd, sludda, regna og vært solskinn i dag. Pussig vær.

No skal eg ta til med norskstudiet mitt. Ære være den flittige student :P

onsdag 23. september 2009

Kaputt! Jeg ligger ei uke etter når det gjelder søvn.  Hjarand vil ikke sove om natta. Det kan unskyldes med tett nese, men den tar likefullt fra meg søvnen. gleder meg til helg! Da blir det tjo og hopp hele helga. Bursdager tre dager på rad! :) Og litt vin, men bare litt :P

Det har vært ei lang uke på jobb (og i skrivende stund er det bare onsdag... hjelpes). For å meisle det i stein - lærerne fortjener den lange sommerferien! Og jeg fortjener den gode lønna mi. Makan til hardt arbeid.
Men på den andre siden, en god time er gøy.

I går var vi samlet nesten rubbel og bit i  den yngre del av strandslekta, krona med Mor på toppen. Savna Katta (og alle dere som ikke bor i Tromsø.) Vi benka oss på gulvet i vår store-lille leilighet. Koselig! 

Nå skal Hjarand og jeg straks over til Frida og Torje på play date. Kaffekoppen skal bare tømmes først.

Dagens puntkviste opplysninger:
Jeg har begynt å legge en stor plan.
Jeg savner Sol (min beste kyniske venn)
Introlåta til Emil i Lønneberga er FANTASTISK
Det er fanken meg ikke så lett å uttale KOMPLEMENTÆR (sådetså!)
Vi skal ha pizza til middag. (det regner og jeg er lat)
Informøte i bhg i kveld. Nora er barnevakt.


fredag 18. september 2009

Nysdusja og klar for ut på vift.... men så er det så kaldt ute, Halvor har fyrt på peisen og jeg kjenner at latskapen sett inn.. akk, så deilig å slynge seg ned i sofan. Beklager Nora og Katta, kommer ikke til å reke og vine med dere i kveld. Så får vi se om det blir vin med ppu-jenter. Må i såfall ut av morgenkåpa og over i finbuksa :P

Hadde koselig besøk av Marit og Ole Kristian i går og i dag. Ole har vært på sitt første overnattingsbesøk hos gudmor og kompis-Hjarand. I ettermiddag stoppa Mor og onkel Viktor innom. Mor gleda seg sånn at hun fikk magesmerter. Men det endte ikke helt godt, Hjarand hylte og brølte og skreik og gaula da han så henne. Og ikke stoppa han heller. Får håpe det går bedre på søndag når de kommer på besøk igjen.

Det er deilig med helg. I morgen blir det trening, bytur med Nora og masse norsklesing og skriving. Og kanskje litt historieskriving og.

..Der ropte sjokoladen i skapet på meg :P

tirsdag 15. september 2009

Nå har H klatra over meg på gulvet minst 15 ganger. Han har blitt så mobil, og syns det er så gøy å fyke rundt omkring. Fant han i dusjen i stad - klar for å bade :) Men vel plassert i badebaljen var det jo mest gøy å klatre ut av den igjen.

Har hatt en fin dag på jobb. Prata litt for mye i historietimen kanskje, men siden jeg har slått fast at jeg er først og fremst historiker - så lærer, så det er kanskje ikke så rart... Temaet var den industrielle revolusjonen. og plapra gikk. håper elevene mine lærte noe...

Marit har begynt å sy, det vil jeg og! ingen plass til symaskin setter en effektiv stopper for det ønsket :( en vakker dag når vi har et hus på landet.. da skal vi ha symaskin, badekar, badstu og et stort kjøkkenbord!
Nå er drømmehagen straks ferdig, og det er tid for kveldsgrøten. Og vi er fortsatt lykkelig for at Norges rike ikke blir kjørt på ræva :)

i kveld skal vi se håvard kokkelere på tv3... håper det er god TorgHuken-reklame...

søndag 13. september 2009

Marit lager seg blogg. Jubel og brus, kan nesten ikke vente :P

fredag 11. september 2009

Oda og H i Malangen, Betta - superfotograf

Barnehagen har planleggingsdag (i Riga) så jeg og H er hjemme i dag. (Dog jeg må på jobb for å undervise i siste økt i dag.) Pussig fenomen, sistetimefredagallevilhjem. Lurer på om vi kjører uten pause for å avslutte tidligere. Vi skal snakke om avvik og avvikere, og om noen i det hele tatt kan unngå å være avvikere.

Så bærer ferden på trening. Min personlige trener vil slanke meg 10 kg. Om jeg går ned 10 kg er jeg lettere enn før jeg fikk pupper og rumpe og lår. Interessant! Stay tuned! :P
Bettan skal iallfall være med i dag. Det er koselig å svette sammen med noen.

Jeg har vært supereffektiv. Jeg har rydda og støvsuga. Vaska, hengt opp, bretta og lagt bort klær. Så har jeg gjort klart til at den godeste Halvorsen kan vaske gulv og skifte på senger mens jeg tar siste støyten før helga.
Jeg har planlagt undervisning på mandag, og skrevet litt mer på norsktekstene mine, mens jeg tenker at jeg skulle heller ha skrevet på historieartiklene som venter på meg.

Snart helg. Vi skal bare kose oss inne.. og ute på tur. Vi skal bake brød og boller, og jeg skal shoppe med Nora. Har nemlig fått min første skikkelige skikkelig lønn noen gang. Hurra og god helg :)

torsdag 10. september 2009

Nå har jeg kommet i gang med min andre tekst som norskstudent ved Høyskolen i Volda.
Det er faktisk interessant å reflektere omkring norskfaget, selv om jeg neppe kommer til å undervise så voldsomt i norsk. Denne skrives på bokmål - det gjør alt så mye bedre!

I skrivende stund sender Elisabeth meg mange flotte bilder fra turen til Malangen forrige helg. Legger ut et par i bloggen. Superfotografen :)

mandag 7. september 2009

Arbeider-(snart)lektor-marte

Det er hardt å være arbeider. Det er hardt å være student og arbeider. Det er hardt å være mamma, student og arbeider. Det er hardt å være mamma, student, arbeider og samtidig opplagt. Jeg er sliten!

Nå har jeg jobbet som lærer ei uke. Har vært ei fin uke, men akk så hardt. Men sånn er det vel for alle i ny jobb? Føler at jeg må yte 110%, være topp forberedt, vittig, kunnskapsrik, kreativ, positiv, huske navn.. you name it (haha, jeg er jo vittig)
Nå skulle jeg egentlig brukt tid på å skrive oppgave i norsk. (leveres på onsdag.) den må gjøres i morgen i stedet. Nå blir det kake og Grey's. Ingen undervisning i morgen, for vi skal ha skolevalg. På onsdag skal jeg ta med historieklassen min på museumsbesøk. Gleder meg.

I morgen skal jeg ha treningstime med personlig instruktør. Grugleder meg.
Undres på om jeg har trent feil i alle år.. :P

God kveld, o' store skare av lesere.... ha ha ha