tirsdag 25. mai 2010

tur-tur-tur

Jeg elsker turstiene, løypene og de gamle kjerreveiene jeg har oppdaga i Tromsdalen! Nesten hver dag er jeg og Jonas på oppdagelsestur. Herlig! :)  For ikke å snakke om at det er god trening.

Har sånn ca bare noen få undervisningsøkter igjen før sommerferie. Tida går så fort - fantastisk! Halvorses syns tida går for fort - han har fortsatt retting å gjøre, mens super-marte er allerede ferdig.

Jeg har ett øye på grand prix. Jalla-jalla. Triste greier, men vi kommer nok til å benke oss forran skjermen på lørdag. Venter på de frustrerte fruene,  da taper MGP uten tvil.


Pappa kommer nordover på torsdag. Hygglig! Da skal vi feire onklP's 50årsdag, gå på tur (må jo vise frem området her) - bare kose vårs :P Hjarand gleder seg til å si BØ til bestefar tidlig på morgenen - hver morgen. Glad det snart er helg.

søndag 23. mai 2010

en kaffekopp, en rask mini og en rask kopp ned trappa

Vi hadde en koselig morgenstund - som vanlig. Hjarand så på drømmehagen, jeg drakk kaffe. Før jeg visste ordet av det hadde minien tatt kaffekoppen, i full fart med gutten og koppen til trappa, et lite blikk på meg før den forsvant ned i full fart. To sekund etterpå knustes den i tusen biter. Og et litet skyldsbesvist titt på meg.
Og en halvor som rista av latter. Det blir hans jobb å rydde opp!

God søndag!

søndag 16. mai 2010

Ny sykkel :) (og snart nasjonaldag!)


Her kommer sommerfølelsen litt tydeligere frem; isspising på trappa, meg i miniburka og minien ute på sykkeltur. Vi har en deilig dag, har vært på forsvarsmuseet, har kosa oss på verandaen og snart skal vi på TUIL-kamp. Vel hjemme må nok strykjernet plukkes frem.

Gratulerer med dagen i morgen til alle sammen

fredag 14. mai 2010

Sommer i nord :)

Bildene yter ikke det vakre været rettferdighet

Og et lite bilde av Hjarand som leser bok

Årets første blomster er satt ut

God helg til alle!

onsdag 12. mai 2010

Å stå tidlig opp, glade gutter, varm te (ingen avis - helligdag) Det må være favorittdelen min av dagen.

Det ser ut til å bli en solrik og vakker dag. I dag skal vi til Håkøya og gå tur med Iselin. Bedre Håkøy-guide skal vi nok lete lenge etter. Herlig med langhelg! Den skal brukes på vårrydding; boden må ryddes, bilder skal henges opp, guttas rom skal organiseres litt bedre, sykler skal pumpes, og det skal jobbes bare bittelitt med norsken. Ganske ironisk i grunn at jeg har utdannet meg til norsklærer, for så å takke nei til ei norskstilling jeg ikke har søkt på. Tror det var det rette å gjøre. Skjebnen er så godt å gang med å finne riktig hylle til meg..

Vi skulle egentliv vært på Hadeland og feira 17. mai, men det får bli et annet år. Syns 17. mai i Tromsø er mest stress. Altfor mange folk, altfor kaldt, altfor mye vi ikke får med oss.. Heh, men det ser ut som det blir på Gran det er kaldest i år. Håper bunaden passer. Må nok ha strykedugnad i løpet av helga.

Sommeren begynner å komme på plass. Vi har bestemt oss for å ikke dra til USA (denne gangen, men absolutt neste) Dermed blir det bading i Sverige, kombinert med kjøring sørover, for vi ferierer på Gran ei stund. Kanskje til og med en hopp-på-tur til sydens rike. Et bryllup skal vi også få med oss.

Jeg har lyst på kaffe nå!

lørdag 8. mai 2010

fin morra

Ny og naken går æ ut, himmel møte hud
Som et kyss i Paradis, fra en vennlig Gud
Og æ skjønne og æ ser ka Jorda har å gi
D'e en fin, fin morra - og tidlig

Djupt i Jorda slår et hjerte engstelige slag
Byen, landet, verden våkne, natt skal bli tell dag
Havet blinke stilt og stort, og vil mæ bare godt
Og verden min e grenseløs, i grønt og blankt og blått
Ikke si det e førr seint, at alt snart e førbi
D'e en fin, fin morra - og tidlig
 
Det fins to helter - Halvdan er en av dem! 
Og det er en fin morra, Det snør ikke! Sola skinner, men lufta er litt høstklar. Hjarand kjører tog, pappan sover og mamma baker
knekkebrød. Dagens agenda; innebandykamp og tur til våre gode venner på landet! Vi gleder oss til fjæratur :)
 
Bilder kommer! 

joggetur og nystekte scones

For en deilig start på dagen! Først joggetur i skikkelig motvind, en herlig dusj i steamkaret mens mannen bakte scones til frokost! Nå skal det skrives på min aller aller siste norskartikkel, mens Hjarand sover. Så blir det vel ut på tur etterpå. Ut på tur - aldri sur. Bæremeisen må jo brukes!


Deilig at PPU-samlinga er over! Nå er det bare å surfe inn sommerferien :)

God helg mine usynlige lesere

mandag 3. mai 2010

drittlei

Spysjuka går rundt og rundt her i huset. I dag har det vært min tur, drittlei!


Har bestemt at jeg er frisk og rask i morgen, sånn at jeg kommer meg på ei lærerik ppu-samling..  iallfall at jeg er frisk og rask og kan være blid og fornøyd og drikke kaffe med Monica på uni, og ikke ligge som en liten mark i sofan.

Eksamen nærmer seg med stormskritt, lurer på når jeg kjenner lesetrangen.. eller om jeg skal satse på mitt gode hode. Evt heller lese litt ja :p


Først hjemmekesamen, så skoleeksamen, så innleveringseksamen...