lørdag 16. juli 2011

Engelsviken, ikke engler og ikke engelsmenn

                                          Men masse sørlandsidyll! Her er det bilde fra selve vika, hvor det er fiskebutikk, restaurant, treningssenter og ti års ventetid på båtplass.  Stranda tar det meg ti minutter på sykkelen å nå, og her har jeg allerede bade mer enn en gang;
I huset har vi fått  vaska ut, malt to stuer, to soverom, satt opp to vegger og pakka ut omtrent alt. Dette gjenstår før jeg er fornøyd i denne omgang: fire pakkesker, ikea-kjøkken, ei skikkelig trapp til andre etasje. På litt lengre sikt kommer det ei varmepumpe,et bad oppe, carport. Da har vi fått oss drømmehuset. Det mest fantastiske er at vi har god god god plass til å ta imot besøk.

Det er fortsatt tidlig søndag morgen, og oppe ligger det fire syvsovere. Hjarand og Halvor tar seg en skikkelig søndagsmorgen. Anders er på besøk fra Oslo og Amalie har flytta inn på det rosa rommet. I morgen kommer Christian også, så da er storfamilien samla.  Straks dags for en skikkelig omelett til frokost, kanskje kommer sløvingene ned da? Dufta av nytrukket kaffe hjalp ikke.. :)  Så skal jeg ut på løpetur. Må fortsatt holde meg fin til bryllupet - som er om under to uker. Wow, tenk det!  Kontroll på alt? Slett ikke!



Her er fiskerestauranten som jeg gleder meg til å prøve en dag. God sommer til dere alle! Nå skal jeg vie meg til bryllupsforberedelser de siste ukene før det braker løs. Som jeg gleder meg!

fredag 1. juli 2011

beviset!

tingenes tilstand - siden sist

Tidlig morgenstund på Gran.  BarneTv sørger for skrivefred..

Først: Overlevde Midnight Sun Marathon! Riktignok ikke i mål til ønsket tid, men det blir neste gang! :)

Nå: Har kommet frem til Gran, etter lang tur; Først to netter hos Ane og Emil mens vi venta på overtakelse i Tromsø, så med bil (med passelig gåen girkasse) til Bardu, overnatting, bil (med enda litt dårligere girkasse) til Narvik. Tog til Stockholm (fire timer forsina, begrensas hastighet og mange møtende tog, og enda noen flere) overnatting på toget (neste gang blir det sovekupé! Har aldri følt meg mindre populær enn da smågutta bytta på å være byttinger..) Mista selvfølgelig toget i Stockholm, men siden det ikke var vår feil, ble vi om- og oppbooka og fikk et kjapt fint tog til Lillestrøm. På toget kom det plutselig noen barske og brutale tollere: "Hvor kommer du fra?" Jeg kommer med toget fra Narvik, sier jeg som sant og oppriktig er. Han ser himmelfallen på meg. "Det er ikke sant. Narvik??"  "Har bare bytta tok i Stockholm, ikke vært utenfor stasjonen engang." Han ser på meg som ei skrulla og går videre til å kryssforhøre neste passasjer.  Tror kanskje ikke det er helt vanlig med reisende Narvik-Oslo, hehe.

Så gikk det litt tid og vi fikk en lang stopp. Høytalerdama opplyste at det var en mann som var hentet av politiet pga at han var litt vel nærgående mot enkelte passasjerer. Og ut av vinduet så vi en mann som hadde prata med Hjarand og løfta han opp og satt han tilbake i setet da han hylte i midtgangen. Hjarand ble slett ikke molesta og mannen var ikke mer nærgående enn andre menn og damer som snakka med Hjarand. Håper virkelig at det ikke var hysteriske foreldre eller småjenter som lagde høns av fjær, for da syns jeg synd på mannen.



Sent på kvelden ble vi henta av Guri og bestemonne x 2 på Lillestrøm, og en liten biltur og vi var endelig fremme på Gran!

Tidlig på fredagsmorgenen dro bestemonne og Halvor videre til Fredrikstad for å male og snekre og ordne opp. Deilig å ha tatt over huset, mer frustrerende at tidligere eier har skrudd ned alt som ikke skal skrus ned! Til og med postkassa var borte..

Idag: Skal vi bake noen flere frysebryllupskaker. I går ble suksessterta lagt i frysen. Under en måned igjen.